Az ember, mióta kutatja a történelmet pontosan tudja, hogy a létfenntartáshoz az egyes zöldségeken és növényeken felül halásznia, vadásznia kell.

Mind a két élelemszerzési módszer mára már hobbiként elterjedt olyan foglalatosság, melyeket a mai kor embere magas szinten művel. Világversenyeket és kontinensbajnokságokat szerveznek, ahol nem csak az évezredek ösztönös tudása, hanem a technikai fejlettség is jelentős szerepet kap.

Botok, orsók, damilok, horgok, távcsövek, irányzékok, töltények, ruházat…minden a siker érdekében.

Halradar

A sikeres horgászat reményében a szakma és a gyártók már régen megalkották a halradart, mellyel a víz alatti világot, a halak feltételezett búvóhelyeit könnyebben meg lehet állapítani. Kevesebb bizonytalanság, nagyobb siker. …és megint szóba kerülhet az idő, mint fontos külső tényező! Hiszen a rohanó világban minél hamarabb szert tenni egy méretes trófeára és visszatérni a hétköznapokba… ez igencsak csábító!

Vadradar

A drónok elterjedésével már a vadászok is élvezhetnek előnyöket, mellyel a cserkelés és a vadászat sikeressége időben és találatban nagyobb eséllyel biztosítható.

Hőkamerás drónnal 80 m magasságból pásztázzuk az alattunk lévő kijelölt területet. Találat esetén osztott, vagy csak RGB kamerára váltunk és a mellettünk lévő vadász pontosan meg tudja határozni a vad fajtáját, lőhetőségét. A kamera képe alkalmas lehet arra is, hogy az elejteni kívánt trófea nagyságát is meg tudja becsülni. Ezen felül a vad pontos helye és tartózkodásának környezete is behatárolható. Könnyen tudjuk megtervezni a célzott cserkelés és terítékre hozás stratégiáját.

Az egész műveletet úgy tudjuk végrehajtani, hogy a vadat nem zavarjuk természetes élőhelyén!

Etikus-e drónnal vadászni?

Elsőre talán embertelennek tűnik a folyamat, miszerint a technika eszközét használjuk a vad lelőhelyének felderítésére, hogy utána a vadász könnyűszerrel „lepuffantsa”.

De gondolj csak bele, egyetlen szabadnapod van arra, hogy a szenvedélyednek hódolhass, és eredményes vadászaton vegyél részt. Hogy az ismerőseidnek ne csak elmondd, hogy vadászni voltál – de trófeával térj haza, bizonyítékul szolgálva azok számára, akik eddig mindig csak legyintettek, amikor a vadászatról meséltél.

Igaz, hogy a kamerás drónokkal előnyt szerzünk a vad helyének felderítésében, de mennyivel előnyösebb ez így, mint mondjuk egy hajtóvadászatban felzargatni a környék összes állatát. A drónos vadászattal lehetőségünk van a megfelelő állatot becserkészni, és elejteni azt a többi állat megzavarása nélkül.

Ráadásul az, hogy megvan a vad, még nem jelenti automatikusan, hogy sikerül elejteni. Ha a vadász elrontja akár a cserkelést, akár a lövést, az állat valószínűleg elmenekül.

Drónokkal tulajdonképpen a „vadonjárás” céltalan, üres óráit küszöböljük ki, ami magát a vad elejtésének aktusát nem befolyásolja.

Etikus drónos vadászat szakemberrel

Amennyiben a te időd is drága, hogy eredménytelen keresgéléssel töltsd, keress meg minket, és egyeztetünk a vadradar-lehetőségekről, hogy minél nagyobb élménnyel térhess haza a legközelebbi vadászatodról.

Feltétel: hivatalos vadászati engedély megléte.

Megosztás