Kéményellenőrzés drón megoldással

 

 

Kapcsolat

A kémények állapotának felülvizsgálata kiemelt szerepet játszik tűzbiztonsági, egészségügyi, személybiztonsági és környezetvédelmi szempontból is.

A kéményellenőrzés folyamata a kémények és az épület egyéb szerkezeti adottságai miatt olykor igazi kihívást jelent a gyakorlott szakemberek számára is.

A kézi ellenőrzés önmagában is kockázatot jelent, melynek kiküszöbölésére tökéletes megoldás a drónos kéményellenőrzés.

Drón szolgáltatás a kéményellenőrzés hatékonyabbá és biztonságosabbá tételében

A kémény drónnal végzett felülvizsgálata modern módja a kémények gyors és pontos, kézi beavatkozás nélküli, kívülről történő ellenőrzésének.

A drónok a kémények meglévő vagy potenciális szerkezeti hibáinak feltárására, valamint hőkamerás elemzésre is használhatók a hőveszteséggel vagy szigetelési hiányosságokkal érintett területek azonosítására.

A repülő szerkezet által rögzített felvételek a kémény területének és felületének pontos mérését is lehetővé teszik, így részletes adatok alapján tervezhető meg egy szükséges javítás vagy csere anyagigénye, illetve tervezhető, hogy mennyi időbe és pénzbe kerül majd a munkálat.

Ráadásul a kémény drónos vizsgálatával az épülettulajdonosok a hagyományos módszereknél gyorsabb átfutási idővel részletesebb eredményeket kapnak kéményeik állapotáról, miközben kiküszöbölhetők a személyesen a kéménybe jutással járó nehézségek és kockázatok.

A drón bevetése leegyszerűsíti a kémény felülvizsgálat folyamatát, ennek következtében a kéményvizsgálat gyakoribb elvégzése kivitelezhetővé válik, és már a kisebb rongálódások is észrevehetőek. Ez hamarabbi javítást tesz lehetővé, minek következtében az erre fordított költség csökken, a kémény biztonsága pedig nő.

A drónnal végzett kéményellenőrzés előnyei

  • hozzáférhetetlen helyeken is bevethető
  • kockázatmentes felmérés
  • kéményhibák gyorsan és időben azonosíthatók
  • szabad szemmel nem látható problémák feltárása: hőveszteség, szigetelési hiányosságok azonosítása
  • kémény területének és felületének pontos mérése
  • a kémény javítására fordítandó költség jelentősen csökken
3d dron

Kéményellenőrzés cégeknek

Egy gazdasági társaság számára, amely több épülettel rendelkezik, a kéményellenőrzés procedúrája elhúzódó folyamat lehet, illetve a vállalat munkálataival való összeegyeztetés külön szervezést igényel a kémény felülvizsgálat ideje alatti leállások koordinálására.

Drónnal végzett kéményellenőrzés esetén a fent említett előnyökön túl külön szempont, hogy a cég termelésének nem kell leállnia hosszú órákra, mert a drónos kéményfelmérés a hagyományoshoz képest töredékidő alatt elkészül.

A drónos felmérés nagyszerű módja annak, hogy hatékonyan és biztonságosan felmérjük a kémények állapotát. Gyorsabban szolgáltatnak pontos adatokat, mint a hagyományos vizsgálati módszerek, és kiküszöbölik a kéménybe való behatolással járó személyi kockázatokat.

A drónok segítségével végzett felmérésünk alapján a kéménytulajdonosok biztosíthatják kéményeik biztonságos és hatékony működését, miközben költségeik csökkennek.

Kéményellenőrzéshez az Air-Dia Med Kft. szállítja számodra a tökéletes drónos megoldást.