Villanyoszlopok, villanyvezetékek ellenőrzése drónnal

 

 

Kapcsolat

A magasfeszültségű vezetékek és elektromos hálózatok felmérésének meghatározott veszélyei vannak. Ezek közül a legfőbbek a villámcsapás, az elektromos sokk és a túlfeszültség okozta kár, ugyanakkor nem kizárható a magasból való lezuhanás.

A hagyományos módon végzett felmérés a legnagyobb odafigyelés mellett is állandó, magas kockázatot jelent a munkát végző személyek számára.

A szakemberek kitettsége nagy mértékben csökkenthető, ha a villamossági ellenőrzéseket drónok segítségével végezzük.

Elektromos hálózat ellenőrzése drón megoldással

A dróntechnológia forradalmasítja az elektromos hálózatfelújítási iparágat, és új módszereket kínál a hálózati felmérések elvégzésére.

A drónok által végzett villanyoszlop- és villanyvezeték-ellenőrzéssel lehetőség nyílik az oszlopok állapotának szerkezeti integritásának vizsgálatára, a vezetékek hibás szakaszainak felderítésére és a mesterséges intelligencia (AI) segítségével az összegyűjtött adatok valós idejű elemzésére.

Ez lehetővé teszi a hálózat hatékonyabbá tételét és csökkenti a hálózati kieséseket, miközben javítja a megbízhatóságot és az ügyfélszolgálatot.

Emellett a hálózatvizsgálatok gyorsabban és nagyobb pontossággal végezhetők el, mint a kézi ellenőrzések. A drónok így megbízható és hatékony módját nyújtják az elektromos hálózat felmérésének, ami végső soron hozzájárul a hálózat általános teljesítményének javításához.

Drónokkal az emberi élet védelmében

A dróntechnológia használata a hálózatfelmérésekhez egyre népszerűbbé válik a világ számos országában, mivel hatékony alternatívát kínál a hálózatellenőrzés hagyományos módszereinek.

A mesterséges intelligencia és a légi robotika kombinációja lehetővé teszi az üzemeltetők számára, hogy minden eddiginél gyorsabban kapjanak részletes képet a hálózat állapotáról, így gyorsabban és pontosabban hozhatnak döntéseket a hálózat karbantartásáról, felújításáról.

Továbbá a drónok segíthetnek azonosítani a potenciális biztonsági kockázatokat vagy forró pontokat, amelyeket az ember esetleg nem észlelt volna.

Dróntechnológi alkalmazásának előnyei az elektromos iparágban

biztosítja a hálózat hatékony működését

csökkenti a hálózati kieséseket

javítja a megbízhatóságot és az ügyfélszolgálatot

A mesterséges intelligencia és a légi robotika kombinációja részletesebb képet ad a hálózat állapotáról, ami segíthet az üzemeltetőknek gyorsabb és pontosabb döntéseket hozni a hálózatfejlesztésekről.

Hálózatfelmérés szakemberrel

Végső soron a drónok használata átalakítja az elektromos hálózatfelújítási iparágat, és megbízható módot biztosít a hálózati állapotok felmérésére a jobb teljesítmény érdekében.

Te is modernizálnád hálózatfelmérési módszeredet? Az Air-Dia Med Kft. leszállítja a biztonságos megoldást.

3d dron