Vadállomány mentés drónokkal

 

 

Kapcsolat

Az elmúlt években a drónok hatékony eszközzé váltak az erdészek számára a nehezen megközelíthető területeken rekedt vadon élő állatok felkutatásában és megmentésében vagy egyszerűen az emberi beavatkozás nélküli vadállomány megfigyelésében

Hogyan használják a drónokat a vadon élő állatok mentésében?

A drónok felhasználhatók távoli vagy nehezen megközelíthető területeken lévő állatpopulációk azonosítására és megfigyelésére. Azáltal, hogy a drónok légi képet nyújtanak a területről, és fejlett képfelismerő technológiájuk révén segíthetnek azonosítani a potenciális csapdákat, sérült állatokat és más veszélyes helyzeteket, amelyek egyébként észrevétlenek maradnának. Kitűnő megoldás a potenciális vadkár felismerésére annak legkíméletesebb elhárításához.

A drónok segítségével feltérképezhető egy terület – például egy erdő – domborzata, hogy fel lehessen fedezni a rejtett lyukakat vagy hasadékokat, amelyekben csapdába esett állatok lehetnek. A drónok az állatok hőnyomainak észlelésére is képesek, lehetővé téve, hogy akkor se vesszen szem elől a vadon élő állat, amikor elrejtőzik.

A dróntechnológia előnyei a vadállatok védelmében

A dróntechnológia használata a vadon élő állatok mentésében számos előnnyel jár az olyan hagyományos módszerekkel szemben, mint például a gyalogos ellenőrzés.

 

  1. Sokkal gyorsabb, mint a hagyományos keresési módszerek; egyetlen drónrepülés akár több kilométeres terepet is lefedhet percek alatt – ami egyébként órákig vagy akár napokig tartana gyalogosan!
  2. A drón használata kiküszöböli az emberi beavatkozás szükségességét a potenciálisan veszélyes vagy nehezen hozzáférhető területeken; ez nem csak a biztonságot garantálja, de a zavarást is alacsony szinten tartja, hogy ne ijessze el az esetlegesen a közelben tartózkodó vadon élő állatokat.
  3. Hatékonyságuk révén a drón használata segít csökkenteni a vadon élő állatok mentésével kapcsolatos vagy éppen az általuk okozott kár költségeit is.

Miért vedd igénybe drón szolgáltatásunkat?

A drónok felbecsülhetetlen értékű eszközzé váltak a vadállomány felmérésében, megismerésében az erdészek számára.

Mivel képesek nagy területeket felülről gyorsan átvizsgálni, és emberi beavatkozás nélkül azonosítani a potenciális veszélyeket, idő- és költséghatékony módot biztosítanak a felmérések elvégzésére, miközben minimalizálják a zavarás mértékét és mindenkor garantálják a biztonságot.

Amennyiben ilyen kihívásokkal nézel szembe, keresd fel az Air-Dia Med Kft. szakértő csapatát; mi a legvadabb gondjaidat is megoldjuk.

3d dron