Épület-fotózás drónnal

 

 

Kapcsolat

Az épület fotózás drónnal egyre népszerűbb a műszaki vizsgálatok, felmérések, tervezések és marketingtevékenységek területén. A drónok képesek nagy magasságokból, kényelmesen, gyorsan és pontosan megörökíteni az épületeket és a környezetüket bármilyen szögből, valamint pontos alapterületmérés végezhető általuk.

A drónos épületfotózás előnyei között szerepel a gyorsaság és a pontosság. A drónok kamerái nagy felbontású képeket készítenek, amelyek részletes és pontos információkat adnak az épületről és a környezetéről. A felvételek gyorsan elkészíthetők, amiknek nyers változata azonnal rendelkezésre áll.

A drónos épület fotózás alkalmazási lehetőségei

Akár vásárolnánk, eladnánk, vagy felújítanánk egy ingatlant, szükséges egy előzetes állapotfelmérés, hogy információt nyerjünk az épület értékéről, várható karbantartási, javítási költségeiről.

Az épületek szerkezeti és műszaki állapotának felmérésére komplex megoldást nyújt a drónos épület fotózás. A nagyfelbontású kamera és a hőkamera alkalmazásával szinte minden problémára fény derülhet.

Nagy előnye még, hogy biztonságos, gyors és hatékony, így az építkezés vagy az eladás előtti fotózás nem csak látványosabb eredményt nyújt, de gyorsabb és biztonságosabb a hagyományos fotózási módszerekhez képest.

Ráadásul egy drónos épületfelméréshez nem szükséges kiüríteni a vizsgálandó létesítményt, az iroda vagy az üzem dolgozói zavartalanul végezhetik munkájukat, így a vizsgálat nem okoz termelési kiesést.

Nagyfelbontású kamerával

A drónok lehetővé teszik a magasból történő felvételeket, így olyan szögekből is fotózhatunk, amelyeket a hagyományos módszerekkel nehéz vagy lehetetlen lenne elérni. Ezáltal az épületek architektúrája, a homlokzatok, a tetők, az erkélyek és az udvarok sokkal jobban láthatóvá válnak, így a tervezők, építészek, illetve a tulajdonosok részletes képet kaphatnak az ingatlanról.

Az RTK-pontos mérésekkel az épületről és környezetéről a drónos felméréssel 2D és 3D modell készíthető, melyek segítségével pontosan megtervezhetőek a szükséges javítások, módosítások, karbantartási munkálatok.

A külső szemrevételezésen túl drónos épületfotózás nem csak az épület külső megjelenésének dokumentálására korlátozódik, hanem belső terek fotózására is alkalmas. A drónokkal magasabb pozícióból, különböző szögekből és irányokból készíthetünk képeket, amelyekkel részletesen bemutathatjuk az épület belsejét, a belső tereket és a berendezést.

Hőkamerával

A szabad szemmel érzékelhető hibákon túl a hőkamerás drónos fotózás lehetővé teszi, hogy lássuk a fűtési rendszerben vagy a falakban esetlegesen meglévő hőszivárgásokat és hőhidakat. A hőkamerás vizsgálat lehetővé teszi az épület pontosabb hőszigetelési munkáinak megtervezését és elvégzését, mivel az épülethez tartozó hőmérsékleti adatokat és képeket a drón precízen rögzíti.

A hőkamerák felhasználása a megbújó nedvességproblémák feltárására is alkalmasak. A hőkamera segítségével könnyebben felfedezhetőek a nedvességforrások, így orvosolhatók ennek okai és elkerülhetőek a káros hatások, amelyekkel a nedvesség járhat (pl. penészesedés, állagromlás).

Az épületfotózás során a hőkamera használata előnyös lehet az épület értékének meghatározása során. A hőképek segítségével pontosabban meg tudják állapítani az épület szerkezeti és hőszigetelési tulajdonságait, amelynek eredményeként a vevők és értékbecslők pontosabb képet kaphatnak az ingatlanról.

Épületfotózás az AIR-DIA MED Kft-vel

Akik számára hasznos lehet az épületfotózás szolgáltatásunk:

  • ingatlanügynökségek
  • építőipari vállalkozások
  • ingatlanbefektetők
  • műszaki tervezők
  • hatóságok
  • közigazgatási szervek
  • nonprofit szervezetek

Az épület fotózás drónnal hasznos a marketingtevékenységben is, mivel a látványos és magas minőségű képek vonzóbbá teszik az eladó vagy kiadó ingatlanokat.

A modern technológiát alkalmazó épületfotózás sok lehetőséget kínál az építőipar, az ingatlanügynökségek, a hatóságok és más szervezetek számára. Ha pontos, részletes és magas minőségű képeket készítenél ingatlanodról, keresd bizalommal az AIR-DIA MED Kf. szakértő csapatát.

3d dron