Épületfelmérés, magas épületek vizsgálata drónnal

 

 

Kapcsolat

A drónok használata számos iparágban jelen van, és az építőiparban, ingatlaniparban is egyre inkább teret hódít. Az épületek állapotának vizsgálata is egy olyan terület, melyen a drónok használata rendkívül előnyös, hiszen lehetővé teszi az épületek állapotának alaposabb és hatékonyabb ellenőrzését.

A drónos épületfelmérés előnyei

A drónok alkalmazása számos előnnyel jár az épületek vizsgálata során.

Segítségükkel az ingatlan különféle pontjaihoz hozzáférhetünk könnyedén és gyorsan, akár a legmagasabbakhoz is. A dróntechnológia lehetővé teszi az épületek állapotának részletes felmérését, melynek eredményei alapján pontosabban megállapíthatóak a szükséges javítások, és előzetesen megbecsülhető az ehhez szükséges anyagigény, időráfordítás és munkadíj.

Emellett a drónok segítségével a vizsgálatok biztonságosabban és gazdaságosabban végezhetők el, mivel szükségtelenné teszik a létrák, állványok és más eszközök beszerzését, bérlését, valamint nincs szükség többtagú brigádra, akiknek fizikailag fel kell menniük az épületre ott elvégezni a vizsgálatokat.

A drónokkal elvégezhető vizsgálatok magukban foglalják:

  • az épület homlokzatának,
  • a tetőszerkezetnek (tetők állapotfelmérése [link erre a témára]),
  • a külső és belső eresznek, valamint
  • az ablakoknak és azok kereteinek a vizsgálatát is.

Drónos épületfelmérés az Air-Dia Med Kft-vel

Az épület állapotát alaposan dokumentáljuk, és részletes jelentést készítünk, amely tartalmazza az esetleges problémákat és javaslatokat a szükséges javításokra.

Az Air-Dia Med Kft. szakemberei minden szükséges engedéllyel és képzéssel rendelkeznek a drónok használatához. A drónos vizsgálatokat mindig a legnagyobb biztonságban végezzük, és szigorúan betartjuk az összes szabályozást és előírást. Az Air-Dia Med Kft. szolgáltatásai magas minőségűek és hatékonyak, és az ingatlan tulajdonosainak segítenek abban, hogy házukat mindig biztonságos és megfelelő állapotban tartsák.

Az épület minden szögletében részletes vizsgálatot tudunk végezni, és az épület bármely részén észlelt problémát pontosan feljegyezzük. Az Air-Dia Med Kft-nél a vizsgálatok során magas felbontású és hőérzékelő kamerákat használunk, hogy minél pontosabb információt szerezzünk az épület állapotáról.

3d dron

A nagyfelbontású kamerával felszerelt drónjaink alkalmasak vizuális rögzítésre, nyomonkövetésre, akár 3D modell felállítására.

Hőkamerával ellátott gépeink kiegészítik a szemmel látható információt a hőtérkép alapján nyert adatokkal, így könnyen kideríthetők a szigetelési problémák, nedvesedés, vagy egyéb, hőmérséklet-különbség alapján észlelhető problémák.

A drónokkal feltárható problémák:

  • szerkezeti problémák
  • hőtartási, szigetelési problémák
  • pára/nedvesség okozta problémák
  • kártevők felderítése

Kapcsolódó drón szolgáltatásaink

Az Air-Dia Med Kft. szolgáltatásai között szerepelnek továbbá a légifotózás és drón videózás, amelyek szintén hasznosak az épületek és építkezések dokumentálásában, valamint a tervezési és területi vizsgálatokban. A drónokkal elvégezhető légi fotózás és videózás lehetővé teszi a magas pontokról és nehezen megközelíthető helyekről történő felvételek készítését, amelyeket a földről nem lehetne elérni.

Az Air-Dia Med Kft. az építőipar és az épületfenntartás terén is segít az épületek állapotának hatékony és gyors vizsgálatában, illetve az esetleges problémák korai felismerésében.

Szolgáltatásainkat ajánljuk mind ingatlantulajdonosoknak, mind épületekkel foglalkozó szakembereknek és vállalkozásoknak. Vedd fel velünk a kapcsolatot, szívesen válaszolunk felmerülő kérdéseidre, és egyedi ajánlatot készítünk igényeidhez igazítva.