Daru karbantartás, daruk ellenőrzése drónnal

 

 

Kapcsolat

Az emelődaru az építőipar fontos munkagépe, amelyet nehéz teher mozgatására használnak. Műszaki bonyolultsága miatt számos potenciális hibaforrással rendelkezik, így a daru karbantartás kiemelt fontosságú.

A súlyos terhek következtében egy-egy meghibásodás súlyos következményekkel járhat, ezért fokozott figyelmet kell fordítani a szerkezet megfelelő állapotának fenntartására a biztonságos munkavégzés érdekében.

 Rendszeresen vizsgálni kell a daru szerkezeti állapotát, az alkatrészek kopását, valamint a működési elvétől függően az elektromos vagy hidraulikus vezetékek épségét, tisztaságát, a csatlakozások helyességét.

Daru karbantartás mint balesetmegelőzés

Az emelődaru biztonsága és hatékonysága érdekében a daru rendszeres karbantartása és ellenőrzése kulcsfontosságú. Az ellenőrzések során ki kell vizsgálni az összes lehetséges hibát. Ha a problémákat időben észlelik és javítják, akkor azok nem fognak súlyosabbakká nőni, amelyek veszélyt jelenthetnek a dolgozókra és az ingatlanokra.

Építőipari daruk biztonságos ellenőrzése drónnal

A drónok használata az utóbbi években széles körben elterjedt az építőiparban is, hiszen ezek a kamerával felszerelhető repülő gépezetek lehetőséget adnak arra, hogy az építkezések folyamatát még hatékonyabbá és biztonságosabbá tegyük. Az egyik ilyen terület az építődaruk ellenőrzése.

A drónok lehetővé teszik a daru alapos és biztonságos ellenőrzését, beleértve az olyan részek vizsgálatát is, amelyekhez a hagyományos módszerekkel nem lehet hozzáférni. Ráadásul a manuális szemrevételezés eleve baleseti veszélyforrás, hiszen magasban történő munkavégzés szükséges hozzá. Az időjárási viszontagságok (pl. eső utáni nedvesség) fokozzák ennek a műveletnek a kockázatos voltát.

A drónok alkalmazása könnyebbé teszi a rendszeres karbantartás elvégzését, ezáltal lehetővé válik a hibák korai észlelése és javítása, így fontos szerepe van a súlyos balesetek megelőzésében.

A drónok segítségével az ellenőrzés a talajról irányítva elvégezhető, gyorsabb és hatékonyabb, mint a hagyományos módszerrel végzett vizsgálat. Az ellenőrzést végző személyek teljes biztonságban vannak a felvételek készítése és kiértékelése közben.

A drónos daru ellenőrzés előnyei

  • nem igényel magasban történő munkavégzést
  • biztonságos
  • gyors, időtakarékos
  • alaposabb, a hagyományos módszerrel elérhetetlen területek vizsgálata is elvégezhető
  • a hibák korai fázisban felfedezhetőek, így a daruk biztonságosabban üzemeltethetőek és olcsóbb a karbantartási költségük
AIR-DIA MED drón ikon

Daru-ellenőrzés szolgáltatás

A daruk ellenőrzése kiemelten fontos a munkavédelem és az ingatlanvédelem szempontjából. A drónok használata új és hatékony megoldást kínál a daruk ellenőrzésére, amelynek köszönhetően még biztonságosabbá válhat a velük való munkavégzés.

Ellenőrzés az Air-Dia Med Kft-vel

Amennyiben szeretnéd gyorsan, hatékonyan és biztonságosan elvégeztetni torony-, elektromos-, hidraulikus daruidnak az ellenőrzését, az Air-Dia Med Kft. csapata szívesen áll rendelkezésedre.